יום שני, 7 באפריל 2014

קאפקייקס שוקו-שוקו קלים ומפנקים

היי לכם,
אני יודעת, קצת זנחתי את הבלוג בזמן האחרון. מסתבר שלנהל בלוג זה יותר תובעני ממה שחשבתי.
זה כמו להפוך תחביב למקצוע, פתאום לכתוב להנאתך הופך להיות מחוייבות וכבר לא בא לך לעשות את זה...

ואז הבנתי,
לא כל פוסט חייב להיות ארוך. בדיוק כמו שלא כל מאפין חייב להיות בריא.
ולכן, בחגיגת ביעור חמץ מיוחדת, על אף שאמרתי כבר שאני אופה בעיקר כשאני בדיכאון, ודווקא היה לי סופ"ש מוצלח ביותר, החלטתי לפנק את חבריי לעבודה בקאפקייקס קלים להכנה ופלאפיים למכביר, עם טוויסט.
היי, בכל זאת, זה היה יום ראשון....

את הרעיון קיבלתי מידיד שבזמנו הדביק לי על הקיר בפייסבוק תמונה של כמה כאלה חביבים ושאל בתמיהה כנה "איך לא הכנת כאלה עדיין?!" יחד עם חיזוקים מהתוכנית שגנבה את סיפור חיי Two broke girls, (זה עצוב, אני יודעת).

אז ללא הקדמות נוספות, אני מציגה בפניכם:

קאפקייקס שוקו-שוקו עם טוויסט 
(מותאם מאתר Best recipes, מספיק ל-12 קאפקייקס, או 24 מיני קאפקייקס)

איךיכולתי לעשות את זה?!? לכתוב "וזה לא אשמתי" כשצריך לכתוב "וזו"...

מה צריך?
לקאפקייקס
3/4 כוס קמח רגיל
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר דק דק (אפשר להכין בבית גם עם סוכר רגיל ומעבד מזון)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית וניל
80 גרם חמאה (לא אומרת שאני עצלה או קמצנית, אבל השתמשתי במחמאה...)
2 ביצים
1/2 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב סויה... והופס, המתכון הפך לפרווה)

לטעות הטעימה שנקראת ציפוי
בגדול, כיוונתי לגנאש, אבל יצא לי דליל מדי, אז אילתרתי ויצא משהו טעים שאף שרד מחוץ למקרר יום שלם)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (בערך 125 מ"ל)
חבילת שוקולד חלב (100 גרם)
אבקת שוקולית (או אבקת קקאו+אבקת סוכר)
חלב (עדיין, אני עם הסויה, פשוט כי לא היה לי חלב רגיל בבית)

רויאל אייסינג (נטול חלמון חי)
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות נוזל (מים, חלב, חלב סויה, שוקו, תרכיז פטל, הכל תלוי באיזה צבע אתם רוצים אותו)

מה עושים?
הכנת הקאפקייקס
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערת מיקסר מנפים את כל החומרים היבשים (קמח, קקאו, סוכר ואבקת אפיה).

3. יוצרים גומה במרכז אליה יוצקים את שאר המרכיבים (תמצית וניל, חמאה, ביצים וחלב) ומקציפים על מהירות נמוכה על לקבלת תערובת אחידה.

4. מגרדים את דפנות הקערה במרית ומקציפים 2-3 דקות על מהירות בינונית.

5. את התערובת (הדלילה למדי) יוצקים לתבנית שקעים. ממלאים של שקע עד מחציתו.
(ראו מטה פתרון יצירתי לאיך מוזגים את השטות הזו לתבנית בלי להשמיד את הבית)
כן, זאת מסחטה.

6. אופים 15-18 דקות. נותנים לקאפקייקס להתייצב בתבנית עוד 5 דקות ומוציאים לקירור.
מומלץ בחום להוציא את  הקאפקייקס מהתבנית רק לאחר קירור מוחלט... אלא אם אתם מעדיפים אותן מפוררות ומעוכות (אך עדיין טעימות).

גנאש מוקצף מאולתר
1. במחבת מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים מעל השוקולד. לאחר חמש דקות, השוקולד נמס ומערבבים את השניים לתערובת אחידה ומשאירים בצד לקירור

2. בקערת המיקסר מקציפים את התערובת על מהירות בינונית גבוהה עם הוספה הדרגתית של אבקת שוקולית וחלב (במתינות עם החלב, כי אנחנו רוצים את הציפוי אחיד ויציב).

3. את הציפוי ניתן לזלף מעל הקאפקייקס שהתקררו עם שקית זילוף וצנתר, או ללכת פריסטייל עם מרית כמוני. זה יותר התאים לווייב שניסיתי לייצר.

רויאל אייסינג
או "הדרך הכי מתוקה להעליב, לעדכן או להרביץ תורה בחבריכם".
מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והנוזל לבחירתכם עד לתערובת אחידה ומעבירים לשק זילוף עם צנתר דק (לכתיבה).
ומכאן, השמיים הם הגבול.

אמרנו שזה גם בלוג אופנה ולייף סטייל, אז הנה מה שלבשתי בזמן האפיה (כן, כן, זה מה שלבשתי. לגמרי מתפעלת פאסון של עקרת בית מהפיפטיז) ומצד שמאל, ניתן לראות (בהגדלה) את מי שמכניסה לי סטייל ללייף כבר חודש ימים - זפת.

בתיאבון!





אין תגובות :

הוסף רשומת תגובה