יום רביעי, 12 בפברואר 2014

עוגת גבינה שתרפא כל לב שבור

לפני ארבע וחצי שנים, בתחילת שנה א' של התואר הראשון, הזמנתי לעצמי אופניים באינטרנט.
לא ההחלטה הכי נבונה שעשיתי מימי, בעיקר לאור העובדה שלא היה לי אפילו מברג בבית.
בלית ברירה, ועם קצת תושיה, חיברתי את החלקים במה שלימים יוודע כסיפור על "איך הרכבתי אופניים עם מזלג".
היום אנסה משהו דומה, אבל קצת שונה - לתקן לב שבור עם כף (יש לי איזה קשר על טבעי עם סכו"ם, אני מודה).


למען גילוי נאות: שום דבר בפוסט הזה לא הולך להיות בריא, דיאטטי או טבעוני.
להיפך, זה הולך להיות פול און שחיתות.
היום מותר לי. "למה" אתם שואלים... זה למה-

I've been dumped. ועוד שבוע לפני ולנטיינ'ז דיי! החוצפה שיש לאנשים...
אז נכון, יכולתי להגיד שזה חג של גויים, ויאללה, מי בכלל רוצה לחגוג את זה? הכל יותר יקר וזו רק עוד מזימה של יצרני השוקולדים לדחוף לנו יד לכיס.
אבל אני לא אגיד את זה.
כי תכל'ס, אני רוצה לחגוג את ולנטיינז דיי.
ואת ט"ו באב (בלי לצאת לחולל בכרמי הברים המריחים כמו השילוש הקדוש של אלכוהול, קיא וייאוש).
ולפתוח את השנה האזרחית בנשיקה.
ולהיכנס לחופה. לא אכפת לי אפילו אם שיר החופה שלי יהיה המנון האליפות של מכבי חיפה (יש דבר כזה?...).
ולהפסיק כבר לפחד להישאר רווקה זקנה עם חתולים.
או כלבים.
ולהפסיק לרחם על עצמי.

אל תשאלו. מסתבר שאני בחורה.
כן, זה היה וידוי כנה מדי, אפילו בשבילי.

פאוזה דרמטית. תמונה של עוגה.
בכל מקרה, זה נגמר...
בלי רעש. בלי צלצולים.
"את יפהפיה, אבל לא מספיק בשבילי".
זה בכלל לא משנה מספיק מה, תמיד יש משהו.
לא מספיק יפה, לא מספיק חכמה, לא מספיק נועזת, לא מספיק רגועה, לא מספיק דומה לאקסית, לא מספיק שונה, לא מספיק חילונית, לא מספיק מסורתית, לא מספיק רזה, לא מספיק שמנה, בקיצור,
לא מספיק.

קסטיל רוז' אחד ופיינט של בן אנד ג'ריס מאוחר יותר, החלטתי החלטה.
אני לא יודעת אם סיפרתי את זה, כשאני בדיכאון אני אופה (אבל רק דברים משמינים) וזו, אמורה הייתה להיות עוגת יום ההולדת של הבחור. תחת זאת, היא הפכה להיות העוגה שלי. מתנה לולנטיינז דיי, אם תרצו.
כי התרופה הכי טובה ללב שבור, וזה מוכח אמפירית, היא לאכול עוגה שלמה.
עם כף.
לבד.

עוגת גבינה טריפל ברי על בסיס לוטוס
(או כמו שאני קוראת לה: "אם כבר לרחם על עצמך, אז בסטייל")
(מבוסס באופן חופשי על מתכון מאתר Woman & home )


החלטתי לעשות את הבסיס מעוגיות לוטוס כי חשבתי שזה יצא נהדר, ובדיעבד גם טפחתי לעצמי על השכם כשגיליתי שהוא אוכל ממרח לוטוס עם כף ישר מהצנצנת... (נושמת נשימה עמוקה, ובולסת עוד כף של גלידת יוגורט בננה וחמאת בוטנים).

מה צריך?
לבסיס:
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם ביסקוויט לוטוס מפורר
2 כפות דבש
לעוגה:
24 גר' ג'לטין (3 מנות של 8 גרם)
100 מ"ל מחית אוכמניות
100 מ"ל מחית פטל
100 מ"ל מחית תותים
(אין צורך לקנות מחית, אפשר פשוט למעוך את הפירות ולהעביר דרך מסננת)
500 גרם גבינת שמנת (30% ומעלה. לא, אי אפשר לעשות את זה עם 5%. את אלה תשאירו לעוגות גבינה אפויות)
150 גרם אבקת סוכר
180 גרם קרם פרש (או שמנת חמוצה עם אחוזי שומן מלאים, למאותגרי נגישות, כמוני)
500 מ"ל שמנת מתוקה

הכמות מתאימה לתבנית (קפיצית או רינג) בגודל 20. אני השתמשתי ברינג בגודל 18 (לא הכל תמיד מצליח בנסיון ראשון), בעודפים הכנתי בייבי-עוגות גבינה בתבנית של מאפינס, ככה שכלום לא בוזבז (ובינינו, אם לא הייתי משתמשת בזה כנראה שהייתי אוכלת את זה ישר משקית הזילוף).

מה עושים?
1. בסיר קטן ממיסים את החמאה יחד עם הדבש. מוסיפים את פירורי הביסקוויט ומערבבים עד לתערובת פירורית אחידה.

2. עוטפים את הדפנות של תבנית עגולה בנייר צלופן, ובתחתיתה מהדקים את תערובת פירורי הלוטוס שהכנו ומצננים.

3. ממיסים את הג'לטין (כל מנה ב-40 גרם מים חמים), ומחממים את מחיות הפירות, כל אחת בנפרד. מערבבים את הג'לטין לתוך המחית ושמים לב שלא נשארו גושים. מניחים בצד להתקרר.


4. בקערה מערבבים גבינת שמנת ואבקת סוכר עד לתערובת אחידה וחלקה, ומוסיפים קרם פרש (או שמנת חמוצה).
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד ל-soft peak, כלומר, שתהיה יציבה אבל לא קשה (בניגוד למה שתרצו כדי להכין מרנג).


5. מחלקים את תערובת הגבינה לשלושה חלקים שווים, כאשר המחיות מגיעות לטמפרטורת החדר, מוסיפים כל אחת לשליש מתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת. מרגע זה יש לעבוד בזריזות שכן הג'לטין מתחיל להיקרש - אגב, זו הערה מהמתכון המקורי, אותי היא הלחיצה בטירוף אז עבדתי כמו טיל, ובשכבה השניה של העוגה כבר הבנתי שאני סתם רצה והגבינה לא תתקשה לי בצורת שקית זילוף, אז אל תעבדו לאט, אבל תעבדו בקצב נורמלי.


6. לכל אחת מהתערובות מוסיפים שליש מהקצפת ומקפלים פנימה עד לאיחוד.

7. מזלפים כל תערובת (או עורמים עם כף ומשטחים בעזרת הצד הקמור, אבל זה יוצא פחות אלגנטי) בשכבה אחידה מעל בסיס הפירורים.
מתחילים בתערובת התותים, לאחר מכן פטל ואז אוכמניות.

8.משטחים את פני העוגה באמצעות כף או פלטה לעוגות

9. מצננים את העוגה במקרר ל-4 שעות לפחות. אפשר להכין עד שלושה ימים מראש.
לפני ההגשה, מוציאים מהתבנית ומורידים את נייר הצלופן.
זהו, כל שנשאר זה לגרגר בהנאה. מומלץ בחום להתחיל מהאמצע. ודיאטה למחרת.


ואני? אני רק שאלה, אֵשֶׁת-חַיִל, מִי יִמְצָא?...
אם משהו מכשיר אותי להיות אשת חיל, זו ההכנה של העוגה הזאת.
אה, והאופניים שהרכבתי עם מזלג.
טרו סטורי.

לסיכום, כמו שאמא אמרה, בדיוק כמו בשיר (אפילו שהיא לא זוכרת אותו) "אמא היא תמיד אמרה לי כל הגברים אותו דבר, אם אחד ילך היום אחד אחר יבוא מחר".

ועכשיו, ברשותכם, יש לי כף אחת ולב שבור לתקן.

בתיאבון!

אין תגובות :

הוסף רשומת תגובה