תאמינו לי, אין כמו להעלות פוסטים מהטלפון... מה אני לא אעשה בשביל הקוראים שלי.
השבוע לרגל עלייתי למרכז הכנתי את אחד המתכונים האהובים עליי ביותר. ולראשונה בחיי הסבתי מתכון רגיל לאכילה נקיה, בהצלחה מסחררת יש לציין.
בטח כבר הבנתם, אני ממש אוהבת בננות, יחד עם זאת, אני ממש שונאת את סטארבקס.
אך אחד הדברים ששבו את ליבי (וחיכי) במקום-הלא-ראוי-להיקרא-בית-קפה הזה היה פרוסה מופלאה של אושר שנקראת
לחם בננה ואגוזי מלך
והרי המתכון (מותאם מהמתכון המקורי של סטארבקס, כפי שמופיע באתר food.com)
מה צריך?
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
3/4 כוס דבש (לטעמי אפשר אפילו קצת פחות, הטועמים שלי לא הרגישו בזה אבל אני חשבתי שהטעם של הדבש מעט השתלט)
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות יוגורט 0% שומן
3 בננות בשלות (מאוד...) מעוכות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
עוד חופן אגוזי מלך קצוצים (לעיטור)
מה עושים?
1. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים ומקמחים קלות 2 תבניות אינגליש קייק (או אם אתם עצלים כמוני, פשוט משתמשים באלה מהקרטון ואז לא צריך לעשות להן כלום)
2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
3. בקערה שניה מערבבים ביצה, דבש ושמן זית
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
5. לתערובת מוסיפים את הבננות, היוגורט ותמצית הוניל ומערבבים שוב עד לאיחוד.
לרגישים ללקטוז שבינינו (אני אומרת כי כבר שאלו אותי) ניתן להחליף את היוגורט בחלב סויה/חלב שקדים ולהוסיף פנימה כמה טיפות של מיץ לימון. לא ניסיתי, אבל יש שמועות שזה יתפח בכל זאת :)
6. מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי מלך ומחלקים לשתי תבניות
7. זורים מעל את שארית אגוזי המלך, זורקים לתנור ל-45 דקות ומחכים שהקסם יקרה.
לי אגב זה לקח מעט יותר מ-50 דקות...
בעוונותיי, יש לי נטיה לצחצח כל דבר שאני נוגעת בו במסיר שומנים. פועל יוצא של זה, זה שאין לי שנתות של טמפרטורה סביב הכפתור בתנור (אם כי אני לא משוכנעת עדיין שאי פעם היו) אז די ניחשתי ולכן זמן האפיה לא מדויק.
הטועמים שלי עפו על העוגה הזאת (כי בחסדיי הרבים הואלתי להשאיר להם כמה פירורים לפני שחיסלתי אותה בעצמי).
אם אתם מחליטים לנסות, אני אשמח לדעת מה יצא, עדיף עם תמונות (או שפשוט תשלחו לי פרוסה בדואר שליחים).
בתיאבון!
אין תגובות :
הוסף רשומת תגובה