יום חמישי, 20 ביוני 2013

עוגת יום הולדת נקייה ומטורפת!

היום חברי הטוב ע' חוגג יום הולדת, ועליי הוטלה המשימה המשמחת להכין לו עוגה.
כיוון שזה היום שלו, ע' זכה לבחור איזו עוגה בא לו, מכל העוגות בעולם.
כמובן שהוא בחר בעוגה המושחתת ביותר ביקום.

אם קראתם את הפוסט הקודם (ואין לי ספק שקראתם) אתם יודעים שאיתרע מזלו של ע' לחגוג יום הולדת דווקא כשאני בדיאטה ולכן לקחתי לעצמי קצת חופש יצירתי עם הפרשנות שלי לעוגת יום ההולדת שלו---

בראוניז, מרנג קצפת ותותים - הגרסה הנקייה
קודם כל בודדתי את העוגה למרכיביה וחיפשתי דרכים נקיות להכין כל אחד מהם. קצר זה לא יצא.
או זול.
אם כי בהשוואה למתכון המקורי, הדבר היחיד שהאריך את התהליך, היה ההכנה של חמאת השקדים (או כמו שאני קוראת לה "אמאל'ה! מה זה הדבר הטעים הזה?!?!?").
תכינו סטוק ותשמרו במקרר! זה לא רק תחליף אדיר ובריא לחמאה, אלא ישדרג כל סנדוויץ', יוגורט או גרנולה.

מה גיליתי?
אחרי שסיימתי להכין את העוגה, הבנתי שבתור רעיון זה אחלה, אבל בפועל, היא יוצאת בינונית ומטה.
נקי או לא, בראוני שמבלה כל כך הרבה זמן בתנור (בגלל המרנג) יוצא יבש וזה פשוט בזבוז של קלוריות.
אגב, הבראוניז שהכנתי ככל הנראה היו יוצאים הרבה יותר טוב אם הם לא היו נאפים למוות.
ואז חטפתי את הפלֶפַּה (fleppa, מלשון: התפָלפּ - פ' התפעל - חזר מהודו דולפין ו/או תפוז), העפתי את שתי העוגות קיבינימט והתחלתי מחדש.
זה אגב היה ב-1:00 בלילה, אחרי שהקרבתי על מזבח העוגה את כל הביצים במקרר, כמות מגוחכת של שקלים ואת בלנדר המוט שלי (טיפ קטן: אם הוא מתחמם לכם - אל תשימו אותו במקרר! אני לא יודעת מה גרם לי לחשוב שזה רעיון חכם).
נראה שכל עכבה אכן לטובה, כי במקומן מצאתי מתכון מעולה לבראוניז נקיים ללא אפייה (קל בהרבה, טעים ועם הבטחה לפאדג'יות מופלאה). בלי לשים לב, קיבלנו סופר-עוגה, גם יפה, גם מתאימה לצליאקים (נטול גלוטן) ואפילו לארוחות בשריות (אין חלב).


ועכשיו, למטבח!

חמאת שקדים
מה צריך?
400 גרם שקדים טבעיים
מעבד מזון
חשמל

איך מכינים?
אני סומכת עליכם שתצליחו להבין לבד, אבל בגדול, מפעילים את הבלנדר.

כל דקה או שתיים מפסיקים, מגרדים את הדפנות וממשיכים.

עם בלנדר טוב ייקח לכם כ-8 עד 10 דקות להגיע למרקם של חמאה (זה יקרה! אפילו אם לא תאמינו!).
עם בלנדר מוט ייקח לכם כ-5 עד 8 דקות להוציא ממנו ריח של פלסטיק שרוף, ועוד כ-3 דקות לאבד צלם אנוש.
גם במקרה הזה ניתן להגיע למרקם של חמאה, זה רק ייקח יותר זמן.

לשם גיוון אפשר להוסיף לשקדים כפית מלח (חבל) או לקלות אותם קודם בתנור (ללא מלח).

בראוניז נקיים ומעולים ללא אפיה
מה צריך?
1 כוס אגוזי מלך
½1 כוסות תמרים מגולענים (תדחסו, בלי להתבייש)
½ כוס אבקת קקאו
2 כפות חמאת שקדים (או חמאת בוטנים טבעית)

איך מכינים?
במעבד מזון קוצצים את אגוזי המלך עד שהופכים לפירורים ומניחים בצד.
קוצצים את התמרים במעבד המזון עד למרקם משחתי. מחזירים את האגוזים ומוסיפים קקאו וחמאת שקדים. לוחצים play. זה הכל.
קיבלתם עיסה אחידה וטעימה? יופי! עכשיו תוציאו אותה מהבלנדר ותשטחו אותה על נייר פרגמנט באיזה צורה שבא לכם (אני במפתיע, הלכתי על עיגול).
אפשר לשים במקרר, או לא, רק זכרו, ככל שהעוגה יותר נגישה, כך היא תתחסל יותר מהר.

קצפת נקייה
מה צריך?
2 פחיות חלב קוקוס (תקנו, שימו במקרר ותשכחו מהם לפחות ללילה אחד בשביל שזה יעבוד)
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל
חבילת תותים (או כל פרי אחר, נניח ענבים, אם בטעות חשקה נפשכם להכין את העוגה הזאת בסוף יוני...)

הרבה תושיה

איך מכינים?
מקררים את פחיות חלב הקוקוס, ללילה לפחות, כדי להפריד בין השומן למי הקוקוס - פלאי הכימיה.
אוספים עם כף את הפאזה העליונה (לבנה ושומנית) ומעבירים לקערה. ממה שנשאר בפחית אפשר לעשות יופי של שייקים!
מוסיפים דבש ווניל ומקציפים.

אם אתם כמוני, זה כנראה לא יעבוד לכם...
אז זורקים את זה לפריזר ומקציפים כמה פעמים לפני שזה קופא, בסוף מקבלים סוג של סורבה קוקוס.
על שכבת בראוניז אחת מניחים תותים (או ענבים) ויוצקים מעל את קצפת/סורבה הקוקוס שלנו. סוגרים עם שכבת הבראוניז השניה ומחזירים לפריזר!

מרנג (לא נקי)
אני הייתי מוותרת עליו, ולו רק כי בגרסה הנקייה, תחליף הסוכר הוא נוזלי (דבש או סירופ מייפל), ולכן המרנג יוצא בטעם ומרקם של מרשמלו (סבבה) אבל בחזות מצודדת של פריטטה (פחות סבבה).
אבל אני יודעת כמה ע' אוהב את הסוכר שלו, ואני בעצמי אמרתי שהכי חשוב זה לעשות הכל במידה, אז פירגנתי לו קצת במרנג "מלוכלך". בניגוד למתכון המקורי, אצלי הוא רק בחלק העליון של העוגה - כי לאהוב סוכר זה דבר אחד, אבל לאהוב סכרת זה קצת יותר קשה.

מה צריך?
3 חלבונים
½ כוס סוכר
¼ כפית קרם טרטר או כמה טיפות מיץ לימון
אגוזים קצוצים (אופציונלי)

איך מכינים?
מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר וקרם טרטר, או לימון. ממשיכים להקציף עד לקבלת stiff peak (אני לא יודעת מה המונח בעברית, אבל לא משנה באיזו שפה אני אומר את זה, זה עדיין נשמע גס)

על נייר פרגמנט מציירים את מתאר העוגה שלכם (במקרה שלי, שוב, עיגול) ומניחים בתבנית עם הצד המצויר כלפי מטה.
מסדרים את המרנג בתוך קווי המתאר שציירתם, או אם אתם כמוני, שולפים את שקית הזילוף ומתחילים להתפרע... עדיין בתוך קווי המתאר שציירתם.
בשלב הזה פיזרתי מעל אגוזים קצוצים, אבל אפשר גם לקפל אותם לתוך הקצף, או לוותר עליהם בכלל.
זורקים לתנור שחומם ל-110°C
 למשך שעה. מכבים את התנור ונותנים למרנג להתייבש עוד חצי שעה. מוציאים ומניחים ככתר מלכות נפלא מעל הקונסטרוקציה שקראנו לה עוגה.

לקחים שנלמדו היום:
השתמשו בפריזר! העוגה הייתה מעט מאכזבת מיד לאחר ההרכבה (היינו, נמסה לאלתר) אבל אחרי לילה בפריזר היא לא רק נהייתה טעימה ממש, אלא גם נחתכה בקלות מפתיעה...
בסופו של יום - הבראוניז האלה כה מוצלחים שכל המוסיף גורע.

בתיאבון!

אין תגובות :

הוסף רשומת תגובה