השבוע התחלתי תוכנית חדשה של ניקוי רעלים, או בשמה המלא התוכנית לגמילה מכל מה שכיף.
מה זה אומר?
ככה:
בלי גלוטן (יכול להיות אלרגני)
בלי מוצרי חלב (יכול להיות אלרגני)
בלי מוצרי סויה (יכול להיות, ניחשתם, אלרגני, וגם כל הסיפור עם הפיטואסטרוגנים וכאלה)
בלי ירקות סולניים (עגבניות, פלפלים, חצילים. יכולים להכיל סולנין שהוא חלבון עם פעילות מטבולית רעילה לאדם)
בלי סוכר
בלי מלח (אלא אם זה מלח הימלאיה ורוד... אה הה)
בלי ביצים
בלי שמנים מעובדים (חמאה, מרגרינה, מיונז, ממרחים)
בלי משקאות קלים ותוססים
בלי קפאין
בלי תפוחי אדמה, תירס, אורז לבן, פיסטוקים, בוטנים, שוקולד, קטשופ, רוטב טריאקי, צ'אטני, רוטב ברביקיו, בשר בקר, נקניקים ונקניקיות, תפוזים, אשכוליות, תותים, ענבים בננות, חיטה, שעורה, שיפון, קוסקוס, שיבולת שועל...
ואלכוהול. בלי אלכוהול.
זהו.
אפשר לסיים את הפוסט כאן. אני כבר רוצה הביתה.
בואו אני אספר לכם משהו על ניקוי רעלים: It sucks!
אז מה מותר לי? כל מיני דברים אורגניים ומוזרים כמו שעועית אזוקי, אצות ווקאמה ומיץ תפוח-ג'ינג'ר-מלפפון-פטרוזיליה. זה טעים כמו שזה נשמע.
(טוב, האמת שזה דווקא נחמד, אבל תנסו פעם אחת לאכול מרק מירקות לא מבושלים ותבינו הכל....)
למה אני עושה את זה לעצמי?
ובכן, רבות נכתב על הקשר שבין ההרגשה שלנו לבין מה שאנחנו אוכלים, אז אני לא אחפור.
אני רק אגיד שאני כבר לא שמחה.
ואני רוצה להיות שמחה שוב.
בלי עזרת כדורים...
אז במקרה היום חשבתי מה אקח לעבודה מחר והפלא ופלא מצאתי משהו שגם מותר לי לאכול, גם יצא טעים וגם נראה שף תאכל שכזה.
נכון, זה כבר המוקפץ השני שאני מעלה, אבל תיאלצו להתמודד, הפעם זו הגרסה הנקיה פלוס:
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז שחור (בלי גלוטן, עם טעם)
מה צריך?
1 חבילת אטריות אורז שחור
קורט מלח (אפשר גם בלי, זה רק למי הבישול או אם אתם מתעקשים שיהיה ורוד ומההימלאיה)
שמן סומסום
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס ג'ינג'ר קצוץ דק
2 גזרים (חתוכים לג'וליאנים, או איך שאתם מעדיפים אותם)
זוקיני (חתוך לג'וליאנים גם כן)
1 כוס פרחי ברוקולי
1 כוס כרוב פרוס דק
3 בצלים ירוקים פרוסים באלכסון (בשביל הפוזה)
1 כוס אפונה סינית
1 כף רוטב סויה תמרי (ללא גלוטן, אני ויתרתי עליו בכלל)
1 כף אצות ווקאמה מיובשות מפוררות (לא חייב אבל כדאי. לא משנה כלל את הטעם, אבל מוסיף המון לערך התזונתי. כן, גם אני רוצה לשים יד על הפה ולהשמיע קול של פוק כשאני שומעת את עצמי מדברת ככה).
שתי דקות על למה אצות זה טוב בשבילכם:
זה מכבר אצות ביססו את מקומן כסופר-פוד, ובצדק.
הן דלות בקלוריות ובשומן אך בעלות ערך תזונתי גבוה ומסייעות בניקוי, איזון וחיזוק הגוף.
נטען כי הן מסייעות במניעת מחלות לב, סרטן, סכרת, קרישי דם, לחץ דם גבוה, התקף לב, דלקות, זיהומים, גידולים, חמצון ועוזרות לשמור על מערכת חיסון איתנה.
לא שכנעתי אותכם?
אז בואו נדבר שניה רק על ווקאמה.
הידעתם?
אצות ווקאמה מכילות פי 10(!) יותר סידן מאשר בחלב.
יש בהן מגנזיום הדרוש לפעולת השרירים, ייצור אנרגיה וחלבונים.
הן מכילות יוד הדרוש לפעולה תקינה של בלוטת התריס ולתהליך המטבולי בתוך התאים.
ברזל - למניעת אנמיה וכן ייצור ותפקוד של תאי הדם האדומים.
חומצה פולית - הכרחי לייצור תאים חדשים ושימורם.
ויטמינים - ויטמינים A,C,E,K חשובים לבריאות ומראה העור ולמערכת החיסונית. ויטמין D מגביר את ספיגת הסידן. וויטמין B2 (ריבופלבין) שעושה הכל בעולם... טוב, בערך, אנחנו צריכים אותו כדי להפוך פחמימות, שומנים וחלבונים לאנרגיה, לייצור תאי דם אדומים ומעל הכל, הוא גם (מילת הקסם) אנטי אוקסידנט.
חוץ מזה אצות ממש טובות לשמירה על מראה העור, השיער והציפורניים.
בויה.
מה עושים?
1. מרתיחים מים בסיר עם קורט מלח, מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים כ4-5 דקות עד שמתרככות.
2. מסננים את האטריות, מזלפים מעל שמן שומשום (אני התפרעתי כי זה ממש טעים לי) ומניחים בצד.
3. בווק (או מחבת גדולה, כי אין לי ווק אז רימיתי) מחממים שמן זית על אש גבוהה. ניתן להחליף בשמן אחר.
מוסיפים פנימה שום וג'ינג'ר ומטגנים קלות (ממש דקה, חבל שיישרף).
4. מוסיפים את שאר הירקות, למעט האפונה הסינית, לאט לאט ע"מ לשמור על חום גבוה במחבת. מקפיצים או מערבבים בכף עץ (מאותגרי המטבח, התאחדו!) עד שהירקות מתחילים להתרככך.
5. מוסיפים את האפונה הסינית, רוטב סויה, אצות ווקאמה מפוררות (מומלץ לפורר אותן, הן גדלות מ-א-ו-ד במגע עם מים) ורבע כוס מים ונותנים לזה לשבת ככה ולהפוך להיות טעים יותר.
המונח המקצועי הוא לתת לנוזלים "להצטמצם", אני אשאר עם "להפוך לטעים יותר" ברשותכם.
6. מערבבים עם אטריות האורז.
7. צלחת. אוכל. פטרוזיליה. בום עליכם.
אפשר גם להגיש עם רצועות עוף למי שלא טבעוני.
או להגיש עם רצועות עוף למי שכן טבעוני אבל לא בא לך טוב.
או בלי עוף, גם עובד.
בתיאבון!!!
מה זה אומר?
ככה:
בלי גלוטן (יכול להיות אלרגני)
בלי מוצרי חלב (יכול להיות אלרגני)
בלי מוצרי סויה (יכול להיות, ניחשתם, אלרגני, וגם כל הסיפור עם הפיטואסטרוגנים וכאלה)
בלי ירקות סולניים (עגבניות, פלפלים, חצילים. יכולים להכיל סולנין שהוא חלבון עם פעילות מטבולית רעילה לאדם)
בלי סוכר
בלי מלח (אלא אם זה מלח הימלאיה ורוד... אה הה)
בלי ביצים
בלי שמנים מעובדים (חמאה, מרגרינה, מיונז, ממרחים)
בלי משקאות קלים ותוססים
בלי קפאין
בלי תפוחי אדמה, תירס, אורז לבן, פיסטוקים, בוטנים, שוקולד, קטשופ, רוטב טריאקי, צ'אטני, רוטב ברביקיו, בשר בקר, נקניקים ונקניקיות, תפוזים, אשכוליות, תותים, ענבים בננות, חיטה, שעורה, שיפון, קוסקוס, שיבולת שועל...
ואלכוהול. בלי אלכוהול.
זהו.
אפשר לסיים את הפוסט כאן. אני כבר רוצה הביתה.
בואו אני אספר לכם משהו על ניקוי רעלים: It sucks!
אז מה מותר לי? כל מיני דברים אורגניים ומוזרים כמו שעועית אזוקי, אצות ווקאמה ומיץ תפוח-ג'ינג'ר-מלפפון-פטרוזיליה. זה טעים כמו שזה נשמע.
(טוב, האמת שזה דווקא נחמד, אבל תנסו פעם אחת לאכול מרק מירקות לא מבושלים ותבינו הכל....)
למה אני עושה את זה לעצמי?
ובכן, רבות נכתב על הקשר שבין ההרגשה שלנו לבין מה שאנחנו אוכלים, אז אני לא אחפור.
אני רק אגיד שאני כבר לא שמחה.
ואני רוצה להיות שמחה שוב.
בלי עזרת כדורים...
אז במקרה היום חשבתי מה אקח לעבודה מחר והפלא ופלא מצאתי משהו שגם מותר לי לאכול, גם יצא טעים וגם נראה שף תאכל שכזה.
נכון, זה כבר המוקפץ השני שאני מעלה, אבל תיאלצו להתמודד, הפעם זו הגרסה הנקיה פלוס:
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז שחור (בלי גלוטן, עם טעם)
ברצינות. אני הכנתי את זה. זו לא תמונה מקטלוג. |
מה צריך?
1 חבילת אטריות אורז שחור
קורט מלח (אפשר גם בלי, זה רק למי הבישול או אם אתם מתעקשים שיהיה ורוד ומההימלאיה)
שמן סומסום
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס ג'ינג'ר קצוץ דק
2 גזרים (חתוכים לג'וליאנים, או איך שאתם מעדיפים אותם)
זוקיני (חתוך לג'וליאנים גם כן)
1 כוס פרחי ברוקולי
1 כוס כרוב פרוס דק
3 בצלים ירוקים פרוסים באלכסון (בשביל הפוזה)
1 כוס אפונה סינית
1 כף רוטב סויה תמרי (ללא גלוטן, אני ויתרתי עליו בכלל)
1 כף אצות ווקאמה מיובשות מפוררות (לא חייב אבל כדאי. לא משנה כלל את הטעם, אבל מוסיף המון לערך התזונתי. כן, גם אני רוצה לשים יד על הפה ולהשמיע קול של פוק כשאני שומעת את עצמי מדברת ככה).
שתי דקות על למה אצות זה טוב בשבילכם:
זה מכבר אצות ביססו את מקומן כסופר-פוד, ובצדק.
הן דלות בקלוריות ובשומן אך בעלות ערך תזונתי גבוה ומסייעות בניקוי, איזון וחיזוק הגוף.
נטען כי הן מסייעות במניעת מחלות לב, סרטן, סכרת, קרישי דם, לחץ דם גבוה, התקף לב, דלקות, זיהומים, גידולים, חמצון ועוזרות לשמור על מערכת חיסון איתנה.
לא שכנעתי אותכם?
אז בואו נדבר שניה רק על ווקאמה.
אצות ווקאמה מכילות פי 10(!) יותר סידן מאשר בחלב.
יש בהן מגנזיום הדרוש לפעולת השרירים, ייצור אנרגיה וחלבונים.
הן מכילות יוד הדרוש לפעולה תקינה של בלוטת התריס ולתהליך המטבולי בתוך התאים.
ברזל - למניעת אנמיה וכן ייצור ותפקוד של תאי הדם האדומים.
חומצה פולית - הכרחי לייצור תאים חדשים ושימורם.
ויטמינים - ויטמינים A,C,E,K חשובים לבריאות ומראה העור ולמערכת החיסונית. ויטמין D מגביר את ספיגת הסידן. וויטמין B2 (ריבופלבין) שעושה הכל בעולם... טוב, בערך, אנחנו צריכים אותו כדי להפוך פחמימות, שומנים וחלבונים לאנרגיה, לייצור תאי דם אדומים ומעל הכל, הוא גם (מילת הקסם) אנטי אוקסידנט.
חוץ מזה אצות ממש טובות לשמירה על מראה העור, השיער והציפורניים.
בויה.
מה עושים?
1. מרתיחים מים בסיר עם קורט מלח, מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים כ4-5 דקות עד שמתרככות.
2. מסננים את האטריות, מזלפים מעל שמן שומשום (אני התפרעתי כי זה ממש טעים לי) ומניחים בצד.
3. בווק (או מחבת גדולה, כי אין לי ווק אז רימיתי) מחממים שמן זית על אש גבוהה. ניתן להחליף בשמן אחר.
מוסיפים פנימה שום וג'ינג'ר ומטגנים קלות (ממש דקה, חבל שיישרף).
4. מוסיפים את שאר הירקות, למעט האפונה הסינית, לאט לאט ע"מ לשמור על חום גבוה במחבת. מקפיצים או מערבבים בכף עץ (מאותגרי המטבח, התאחדו!) עד שהירקות מתחילים להתרככך.
5. מוסיפים את האפונה הסינית, רוטב סויה, אצות ווקאמה מפוררות (מומלץ לפורר אותן, הן גדלות מ-א-ו-ד במגע עם מים) ורבע כוס מים ונותנים לזה לשבת ככה ולהפוך להיות טעים יותר.
המונח המקצועי הוא לתת לנוזלים "להצטמצם", אני אשאר עם "להפוך לטעים יותר" ברשותכם.
6. מערבבים עם אטריות האורז.
7. צלחת. אוכל. פטרוזיליה. בום עליכם.
אפשר גם להגיש עם רצועות עוף למי שלא טבעוני.
או להגיש עם רצועות עוף למי שכן טבעוני אבל לא בא לך טוב.
או בלי עוף, גם עובד.
בתיאבון!!!
אין תגובות :
הוסף רשומת תגובה