יום חמישי, 5 בספטמבר 2013

חמאת אגוזים - אכילה נקיה

(מתכון הותאם מ-a la Grahamאחרי שהבנו עד כמה קל, פשוט וטעים להכין חמאת אגוזים בבית, הנה מתכון שהוא יותר כמו הנחיות כלליות, ויעבוד טוב עם רוב סוגי האגוזים. מספיק לבערך כוס חמאת אגוזים.

מה צריך?
½1 כוסות אגוזי מלך
קורט מלח
דבש

מה עושים?
1. קולים את האגוזים בתנור שחומם ל-170° כ-10 דקות. מערבבים לעיתם תכופות, שלא ישרפו.
2. נותנים לאגוזים להתקרר ומכניסים למעבד המזון. טוחנים את האגוזים ומדי חצי דקה עוצרים ומגרדים את דפנות המערבל.
3. לאחר מספר דקות, האגוזים הטחונים יתאחדו לכדי כדור (סימן שזה מוכן!)
4. עכשיו זה השלב לטעום ולתקן את התיבול. האפשרויות הן בלתי נגמרות, לא רק מלח או דבש, אפשר להוסיף גם קינמון, ציפורן, הל או כל תבלין אחר לטעמכם. הוסיפו את התבלין וטחנו מספר שניות נוספות.
5. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.



כמה טיפים קטנים:
* קנו אגוזים טבעיים לא קלויים (לרוב כשקולים אותם מראש, מוסיפים להם כבר מלח)
* אחסנו את האגוזים בפריזר כדי למנוע מהם להתעפש
* ניתן להכין חמאה ממגוון גדול של אגוזים: קשיו, אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, בוטנים, אגוזי לוז ומקדמיה.
* הוסיפו טעם לחמאה עם דבש, מייפל, מלח, וניל, קקאו, קינמון, הל ועוד.
* החמאה מתקשה במקרר, אז אל דאגה אם היא נראית לכם שמנונית מדי.
* קליית האגוזים מוסיפה טעם לחמאה וגם משחררת שמן מתוך האגוז ועוזרת ליצור מרקם קרמי יותר לחמאה. שלב זה חשוב בעיקר עם אגוזי מלך, כיוון שהקליפות מרירות והקלייה מרככת את הטעם המריר.
* למרקם קרמי יותר ניתן להוסיף שמן אגוזים, שמן זרעי ענבים או אפילו שמן קנולה (להוסיף בזרם דק תוך כדי הטחינה במעבד המזון).

אין תגובות :

הוסף רשומת תגובה